Tisdag kväll, 21 november, var det konsert i folkhögskolans atrium med ett fullspäckat program som innehöll körmusik, ensembler, duetter och solister. Kören inledde med Gabriel Faurés verk ”Oändligt han ger”. Sedan följde ett antal klassiska sånger i form av solosånger och duetter av bl a Purcell, Mendelssohn och Erik Gustaf Geijer.

Ett par musikalsånger fick vi också lyssna till, ”If I were a rich man” ur Spelman på taket och ”Love changes everything” ur Aspects of love. Solopiano och sologitarr fanns också med i programmet. Efter denna klassiska del var det dags för en bensträckare och därefter fortsatte konserten med afro-amerikansk musik. Flera kända låtar framfördes såsom ”Help” av Lennon/McCartney, ”Kung för en dag” av Magnus Uggla och ”Take a chance on me” av Björn & Benny. Den senare framfördes med rekvisita i form av platåskor! Vi fick också höra låtar av Adele, The Reign of Kindo och Jens Lekman.

Kvällen avslutades med att kören sjöng den svängiga ”Hallelujah: A Soulful Celebration av G F Händel/ M Warren/M O Jackson/M Kibble.

Christine Lagerroth