En högtidlig skolavslutning i högsommarvärme

Som traditionen bjuder samlades deltagare och personal på Vindarnas udde i Hjo stadspark för att lyssna till skolkören, vokalensemblen och skolpräst Olivér Joób. Joób utgick i sitt sommartal från ordet ”Amen”, och beskrev ordets betydelse i olika sammanhang. Läs mer här! Detta var den 58 skolavslutningen vid vindarnas udde (endast vid ett tillfälle gick det inte att genomföra firandet här på grund av att det regnat under flera veckor).

Uppe på skolan samlades man vid flaggstängerna och sjöng nationalsången. Därefter serverade köket en riklig frukost till alla deltagare och all personal.

Kl. 10.30 samlades alla i atriet, skolans aula, för att deltaga i avslutningshögtiden. Kursen Kultur och Samspel inledde den finstämda skolavslutningen med sitt vinnande bidrag i Hjorovion Song Contest tidigare på terminen och fick varma applåder.

Skolans rektor Rickard Sandberg hälsade välkommen till 2018 års sommaravslutning. Skolans styrelse representerades av dess ordförande Gerd Larsson, som höll tal och delade ut stipendier till deltagare från de olika kurserna.

Skolans kör och dess vokalensemble framförde flera sånger bl.a. ”Elins trall” av E. Lyth och Mitt paradis ur ”Kogänget”. Två gemensamma sommarpsalmer sjöngs. Dessa utgjorde inramning till skolprästen Karin Långströms bön. Psalmerna som sjöngs var ”I denna ljuva sommartid och ”Den blomstertid nu kommer”.

Avslutningsvis bjöds alla på en mycket välsmakande lunch bestående av inkokt lax samt dessert.