Vi söker dig som delar folkbildningens värdegrund och tillsammans med övriga medarbetare på Hjo folkhögskola vill skapa de bästa förutsättningarna för våra deltagares lärande och utveckling. Primärt söker vi dig med kompetens och erfarenhet inom svenska/svenska som andraspråk i kombination med andra ämnen.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar undervisning och övrigt förekommande lärararbetsuppgifter på Hjo folkhögskola på grundskolenivå/gymnasienivå i ämnen utifrån kompetens. Du kommer att tillhöra och jobba med verksamhetsplanering i ett arbetslag. Så gott som all tjänstgöring kommer att ske på skolans filial i Skövde.

Kvalifikationer

Du har relevant lärarexamen/folkhögskolelärarexamen och gärna med erfarenhet av folkbildning/vuxenutbildning. Som folkhögskola har vi stor frihet att utforma våra utbildningar, så du behöver ha många idéer och förmåga att genomföra dem i praktiken. Våra kursdeltagare befinner sig i olika skeden i livet så det krävs stor kreativitet och förmåga att både individ- och gruppanpassa undervisningen. Vi söker dig som vill arbeta i en miljö där du ställs inför pedagogiska utmaningar men där folkhögskola som skolform erbjuder möjligheter att utveckla ämnesövergripande arbetssätt och lärandeformer där dialog och kommunikation är centralt. Viktigt att du delar skolans värdegrund och är förtrogen med Svenska kyrkan. Vi förespråkar god samverkan och förmåga att ta egna initiativ och jobba självständigt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Varaktighet/arbetstid
Vikariat heltid under läsåret 2019-2020. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön

Månadslön. Individuell lönesättning. Ange löneanspråk.

Tillträde

Höstterminen 2019. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök senast: 2019-08-05 till:
info.hjo@folkbildning.net eller
Hjo folkhögskola, Lundbyvägen 12, 544 31 Hjo

Kontakt
Rektor: Rickard Sandberg Tel: 072-504 61 06
Fackliga företrädare:
LR: Viktoria Almström Tel: 076-110 05 45
FF: Christina Lindberg Tel: 073-553 70 50