Adventsmorgonen på folkhögskolan hölls i skolans kapell den 28 november, en gråmulen novemberdag. I kapellet möttes åhörarna av härlig körsång: Bereden väg, med melodi efter Finn Jon Jonasson i arrangemang av H. Nyberg.

Skolpräst Karin Långström hälsade välkommen till högtiden inför Första advent kommande söndag och Emma Hübl tände det första adventsljuset i ljusstaken på altarbordet.

Därefter sjöngs psalm 103 i psalmboken: Bereden väg för Herran på den traditionella melodin till ackompanjemang av orgel och en grupp blåsare. Vi fick lyssna till läsning ur Matteus evangelium kapitel 21 v.1-9 om hur Jesus rider in i Jerusalem.

I andakten sjöngs också de gemensamma psalmerna 105 och 108 och Karin Långström delade några tankar med oss om adventets budskap.
Adventssamlingen innebar också ett högtidlighållande av att orgeln i kapellet invigdes för 30 år sedan. Av denna anledning fick vi lyssna till kantorsutbildningens linjeledare Helena Ambertson, som på orgeln framförde samma musikstycke som hon spelade vid sin kantorsexamen för 29 år sedan på Hjo folkhögskola.

Musiklinjens kör framförde ytterligare ett musikstycke: Dotter Sion av G.F. Händel. Till sist avslutades adventsmorgonen med den högtidliga Advent av O. Olsson, vilket skapade en härlig adventsstämning för åhörarna.

– Annika Jakobsen –