Vi som arbetar här

Johanna Ek

Lärare i sång och vokalensemble

Tel: 0503-323 27
johanna.ek@hjofolkhogskola.se

 

 

 

JOHANNA EK är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, solistutbildning sång, sångpedagog samt musiklärare. Hon är även utbildad kantor vid Ersta Sköndal högskola.

Johanna anlitas som altsolist i kyrkomusikaliska verk såsom Mozarts Requiem, Johannespassionen av Bach och Messias av Händel för att nämna några. Hon har samarbetat med flera orkestrar t.ex. Kungliga Hovkapellet, Drottningholms Barockensemble och DalaSinfoniettan.

Hon har även medverkat i uppsättningar vid Läckö Slottsopera, Kungliga Operan, Folkoperan samt konserterat med Radiokören.

Sedan hösten 2013 arbetar hon som sångpedagog vid Hjo folkhögskola.

 

 

Christine Lagerroth

Linjeledare för musiklinjen

Lärare i piano, musiklära och notläsning

Tel: 0503-323 25
christine.lagerroth@hjofolkhogskola.se

 

 

CHRISTINE LAGERROTH är utbildad pianopedagog från Musikhögskolan i Stockholm och hade där Esther Bodin-Karpe som lärare. Hon har även fortbildat sig i Malmö för Marianne Jacobs.

Christine spelar gärna i kammarmusikaliska sammanhang. Hon har även gått kurser i psykologi och Music Mind Games (Unit 1)

 

Helena Ambertson

Utbildningsledare för kyrkomusikerutbildningen

Tel: 0503-323 26
helena.ambertson@svenskakyrkan.se

 

 

 

 

Maria André-Frid

Lärare i piano och pianometodik

Tel: 0503-323 27
maria.andre.frid@hjofolkhogskola.se

 

 

 

MARIA ANDRÉ FRID är verksam som frilansande pianist och pianopedagog på musiklinjen vid Hjo Folkhögskola.

Hon har studerat på musikhögskolan i Göteborg och på Hochschule für Musik i Würzburg, Tyskland för professor Arne Torger. Hon har även deltagit i kurser för bland annat Hans Leygraf och professor Jiri Hlinka.

Hon har en bred erfarenhet av framträdanden både som solist och med kammarensembler. Repetitörsarbete har ocså varit en återkommande uppgift.

Ergonomi är ett att annat ämne hon har intresserat sig för. Hon har skaffat sig en bred kunskap i ämnet genom seminarier och kurser för bland annat den tyska läkaren Dr. Christiane May-Ropers samt den ryska pianopedagogen Galina Minsker.

 

Lasse Hagström

Lärare i solistisk orgel, orgelmetodik och orgelvård

Tel: 0503-323 27
lars.hagstrom@hjofolkhogskola.se

 

 

 

LASSE HAGSTRÖM tog solistdiplom i orgel 1982 i Stockholms konserthus efter studier för professor Alf Linder vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Han har turnerat i Sverige och runt om i Europa och gjort inspelningar och konserter för Sveriges Radio och finns dokumenterad på såväl LP som CD.

På Hjo folkhögskola arbetar han sedan 1982 som orgellärare och 2001 till 2008 var han utbildningsledare för kyrkomusikerlinjen.

Hösten 2008 blev Lasse organist i S:ta Helena kyrka, Skövde..

Tillsammans med suzukipedagogen Gunilla Rönnberg har Lasse Hagström utvecklat den sk suzukimetoden för orgelspel och har under 2006 givit ut världens första orgelskola för barn i förskoleåldern.

Tillsammans med suzukipedagogen och organisten i Husaby Helena Ambertson och förlaget Argument gav han 2008 ut ytterligare en nybörjarskola i orgelspel för barn i åldrarna 7-12 år.

Lasse har också patent på ett övningsinstrument för stora och små organister.

 

Jonas Hällström

Lärare i ackordspel piano och pop-och rockensemble

Tel: 0503-323 27
jonas.hallstrom@hjofolkhogskola.se

 

 

 

JONAS HÄLLSTRÖM kommer från Göteborg och är utbildad vid musikhögskolan i Örebro och Kungliga musikhögskolan i Stockholm. 

När han inte undervisar i Hjo, spelar han gärna jazz med egna kvartetten.

Olivér Joób

Skolpräst

Lärare i pastoralteologi

Tel: 0503-323 06
oliver.joob@hjofolkhogskola.se

Undervisar på Kyrkans grundkurs och på kyrkomusikerutbildningen. Leder gudstjänster och andakter i folkhögskolans kapell och har själavårdssamtal.
Har studerat vid Uppsala universitet och Johannelunds teologiska högskola. Arbetade under fem år på stiftsgården Flämslätt.
Fortbildning inom själavård och distanslärarpedagogik med IT-stöd .

Har skrivit två böcker: ”När jag är svag” (2010) och ”Två månader” (2015).
Bor i Hjo med hustru och två söner. Drar också nytta av att folkhögskolans byggnader är rullstolsvänliga, på grund av sitt rörelsehinder.

Betraktelser 

Hemsida: oliverjoob.weebly.com

 

Mattias Lundqvist

Lärare i gehör och musikhistoria

Tel: 0503-323 27
mathias.lundqvist@svenskakyrkan.se

 

 

 

MATHIAS LUNDQVIST har läst musikteori med pedagogisk specialisering vid Kungliga Musikhögskolan samt forskningsförberedande kurser i musikpedagogik vid Musikpedagogiskt centrum, Stockholm.

Mathias har också en pianopedagogutbildning från Musikhögskolan i Örebro, en organistexamen från Kungliga Musikhögskolan samt en körpedagogexamen från Musikhögskolan i Örebro.

Han bedriver dessutom orgelstudier för Susan Landale i Paris.

 

Karin Långström

Skolpräst

Lärare i ämnet Livet och tron

Tel: 0503-323 05
karin.langstrom@hjofolkhogskola.se

 

Skolpräst sedan 2016 och undervisar på Kyrkans grundkurs, Kyrkomusikerlinjen, Musiklinjen, Allmän linje och Concept Art and Illustration/grundutbildning i konst.

Jag har varit församlingspräst sedan 2001 med inriktning mot lärande och kommunikation. Vid sidan av arbetet skriver jag en del och har författat ”Introduktion till kyrkan” (Verbum 2011), samt bibelstudiematerialet ”Livet och bibeln. Bibelsamtal om mångfald” och ”Livet och Bibeln. Bibelsamtal om relationer” (Verbum 2012).

Sedan 2005 skriver jag på min egen blogg karinlangstrom.blogspot.com och jag skriver krönikor i SLA om samhälle och livsfrågor.

Jag har fortbildat mig inom områdena själavård och kyrkligt ledarskap. Planen är att under höstterminen 2017 påbörja en distansutbildning i folkhögskolepedagogik.

Jag bor i Skövde med två söner, och blir det tid över pysslar jag gärna i trädgården eller läser en god bok.

 

Emil Snabb

Lärare i spelmusik

Tel: 0503-323 27
emil.snabb@hjofolkhogskola.se

 

 

 

EMIL SNABB är utbildad, legitimerad musikteoripedagog vid Musikhögskolan i Örebro. Han studerar också komposition på avancerad nivå sedan flera år tillbaka för bland andra Staffan Hedin och Hans Balstedt på Örebro Musikhögskola. 

Emil Snabb spelar piano och gitarr och frilansar som elgitarrsolist, ofta tillsammans med Lasse Hagström. Emil undervisar i gitarr, musikproduktion och komposition.

 

Håkan Svensson

Lärare i satslära och arrangering, pop-och rockensemble, låtskriveri

undervisar även på Kultur och samspel

Tel: 0503-323 27
hakan.svensson@hjofolkhogskola.se

 

 

HÅKAN SVENSSON är utbildad vid musikhögskolorna i Örebro, Stockholm och Oslo. Hans huvudämne är satslära men undervisar även i musikdata, ensemble och kultur & samspel.

 

Gunilla Widén

Lärare i sång, kommunikation och avspänning

Tel: 0503-323 27
gunilla.widen@hjofolkhogskola.se

 

 

 

GUNILLA WIDÉN är utbildad sång- och rytmikpedagog vid Musikhögskolan i Malmö. Hon har även utbildat sig till logonom (röst- och talpedagog).

Gunilla Widén har gått kurser både i Sverige och Tyskland för professor Horst Günter, Freiburg. Hon har även studerat för operasångerskan Iwa Sörenson, Stockholm.

Gunilla Widén sjunger både i sakrala och profana sammanhang och har förutom egna romansaftnar även medverkat som solist i oratorier som t.ex. Händels Messias och Bachs Juloratorium.