Kultur & samspel
Kursen riktar sig till dig med funktionsvariation som är intresserad av olika estetiska uttrycksformer såsom musik, bild och drama samt av friluftsliv, djur och natur. All undervisning sker i grupp så du ska tycka om att umgås och samspela med andra. Undervisningen är fyra dagar/vecka, måndag-torsdag. Kursen är ettårig med möjlighet till ett andra år.
VAD ÄR KULTUR OCH SAMSPEL
Kursen riktar sig till dig med funktionsvariation som är intresserad av olika estetiska uttrycksmedel såsom musik, bild och drama samt av friluftsliv, djur och natur.
Hälften av tiden är förlagd på folkhögskolan och hälften av tiden är förlagd utomhus i närliggande friluftsområde eller en på en gård där det finns djur. All undervisning sker i grupp så du måste tycka om att umgås och utvecklas tillsammans med andra.
EN VANLIG DAG
En vanlig dag börjar klockan 09.00 och slutar klockan 14.00.
Innehållet varierar beroende på om dagen är förlagd på folkhögskolan eller ute i naturen. En dag på folkhögskolan består ofta av tre olika arbetspass, exempelvis drama, musik, rytmik eller skapande. Är skoldagen förlagd utomhus kan arbetspassen vara hästskötsel, snickeri, promenad eller gårdsskötsel.
Folkhögskolan har ändamålsenliga lokaler och en fin restaurang med lunchservering.
IBLAND HAR VI OVANLIGA DAGAR OCKSÅ…
…i våras var vi på Island, och där träffade vi deltagare och personal på liknande kurser som vår. Resan finansierades av EU-programmet Erasmus+, och är en del i ett utbytesprojekt som du kan läsa mer om här.
När vi kom hem igen efter resan hade vi fått minnen för livet, och ville dela de minnena med fler, så när vi kom hem klippte vi ihop en film som du kan se på.
Även under nästa läsår planerar vi för en resa till ett EU-land, ansök nu, så ska vi göra vårt bästa för att du ska få ett år av minnen och upplevelser för livet.
FÖR VEM?
Kanske har du precis tagit studenten från gymnasiesärskolan eller vill ta ett sabbatsår från din dagliga verksamhet? För att trivas på kursen bör du vara intresserad av kultur och natur samt tycka om att umgås med andra.
UTBILDNINGENS LÄNGD
Utbildningen är ettårig med möjlighet till ett andra år. Utbildningen går på helfart måndag-torsdag kl. 09.00-14.00.
ANSÖKAN
Du kan ansöka via en ansökningsportal som du kommer till om du klickar här.
Under ansökningsprocessen kommer du att behöva bifoga en fil för att kunna genomföra din ansökan.
Du behöver inte bifoga några betyg, utan du kan välja att bifoga ett tomt dokument, en bild på en katt, ja vad som helst egentligen, men något måste bifogas för att du ska kunna genomföra din ansökan.
Kursstart: September 2025
Antagning: Studiebesök/samtal
KONTAKTPERSON
Ta gärna kontakt med Sofia Svensson för mer information om utbildningen, ansökan och andra praktiska detaljer.
Mail till Sofia
sofia.svensson@hjofolkhogskola.se
Sofias Mobilnummer:
073-9837328
Under sommaren kan du också, både vid frågor och ansökan, ta kontakt med skolan via mail, info.hjo@hjofolkhogskola.se, och eller telefon, 0503-323 00.
VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN