Musiklinjen

1-2 årig utbildning

För dig som vill utveckla ett redan starkt musikintresse eller skaffa en stabil grund för studier på musikhögskola.

Utbildningen ger framför allt en bred grund för fortsatta studier på musikhögskola, men det finns även utrymme för dig som ska utbilda dig inom andra områden och vill satsa ett eller ett par år på musiken. Undervisningen utgår från individen med målsättningen att utvecklas musikaliskt och växa som människa.

Musiklinjen har cirka 20 platser. Studierna bedrivs på helfart och omfattar minst 20 timmar per vecka. Du får individuell undervisning på ditt huvudinstrument, 30 minuter per vecka och 30 minuter per vecka på ditt biinstrument.

Lokaler och instrument

Musiklinjens lokaler är ljusa, vackra och moderna. Skolans sju musiksalar och elva övningsrum är utrustade med pianon och orglar.

Vi har en Steinway (modell B)-, två Bechstein-, en Schimmel-, och två Yamahaflyglar.

Skolans ensemblerum är välutrustad med flygel, trumset, elgitarr och elbas samt ett PA.

Musikdatorer

Det finns fyra musikdatorer med notskrivningsprogrammet Sibelius placerade i fyra övningsrum.

Konserter

Musiklinjens deltagare gör regelbundna inslag på skolans morgonsamlingar samt konserter på och utanför skolan. På musiklinjen får du medverka i musikprogram för både barn och vuxna och dessutom olika sceniska projekt. Det betyder arbete vissa kvällar och helger under terminen. Deltagarna gör varje år ett helt eget arrangemang – Hjorovision Song Contest!